Zdrav puding od banana i kikiriki putera

Zdrav puding od banana i kirkiriki putera

Zdrav puding od banana i kikiriki putera je odlična zdrava poslastica koju možete spremiti za 15-ak minuta. Naravno, ako imate već pripremljen ili kupljen kikiriki puter. U suprotnom, možete staviti i neki drugi puter (npr. tahini), ili pripremiti i puter od kikirikija.

Ovaj zdravi slatkiš se veoma lako priprema i sadrži potpuno prirodne sastojke. Možete ga slobodno konzumirati i umesto nekog obroka, jer sadrži dobar procenat masti, proteina i ugljenih hidrata. Takođe, možete ga koristiti i nakon neke fizičke aktivnosti iz već spomenutog razloga.

Sastojci za zdrav puding od banana i kikiriki putera:
– 4 zrelih banana,
– 2 supene kašike kikiriki putera,
– 2 supene kašike organskog mlevenog rogača i

– 2 supene kašike kokosovog ulja.

Priprema: Prvo zgnječite banane u nekoj posudi koju možete kasnije da stavite u šporet. Mi smo za ovu priliku koristili vatrostalnu činiju. Zatim dodajte i ostale sastojke koje ćete promešati sa zgnječenim bananama.

Kada pomešate sve sastojke, ubacite posudu u šporet i ostavite je 10 minuta na 180 stepeni. Nakon toga servirajte puding po svojoj želji.

Napomena: Možda će vam cela porcija biti previše. U tom slučaju možete da prepolovite njene sastojke ili da podelite njen sadržaj sa još nekom osobom. Sigurni smo da ćete je obradovati.

A isto tako možete i da udvostručite njene sastojke, i da uživate u ovoj odličnoj poslastici sa svojim ukućanima ili prijateljima. Šta god da odlučite, želimo vam prijatan obrok!

P.S. Posetite našu web prodavnicu.

Kikiriki puter možete naručiti na ovom linku.

Organski rogač mleveni u prahu možete naručiti na ovom linku.

Kokosovo ulje nerafinisano možete naručiti na ovom linku.

Takođe, klikom na ovaj link možete pročitati članak “Zdrava hrana: 9 korisnih saveta kako se priprema”.

Trenutno bez ocena

Ocene

Članak je objavljen u kategoriji Recepti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *